Nieuw! OAF Reflecterende Dakcoatings

Nieuw, OAF Reflecterende dakcoatings

Verffabriek OAF Holland BV brengt witte dakcoatings op de markt voor op met bitumen of EPDM behandelde platte of licht hellende daken.

OAF heeft haar oorsprong in de verwerking van bitumineuze producten. Zij produceren al jaren vloeibare (bitumen) dakproducten zoals Quickprimer, Dakcoatings en Vloeibaar Rubber en andere (bitumineuze) verven. Met deze uitbreiding op het assortiment coatings, primers, reparatie- en onderhoudsproducten voor Dak & Goot heeft OAF een compleet assortiment met daarin ook oplossingen voor op het dak die de toenemende stijging van temperaturen tegengaan.  Zowel in de onderliggende ruimtes als de omgevingstemperatuur.

De temperatuurreductie door toepassing van witte dakcoatings heeft een gunstig effect op o.a. belasting van het milieu, onderhoudskosten en levensduur.

Milieu

De temperatuur van een bitumineus plat dak en EPDM dak, kan in volle zonneschijn oplopen tot 60 à 70°C. Na enkele dagen van zonneschijn zal deze opwarming van het dak doordringen tot in de gebouwen. Door het aanbrengen van een witte reflecterende dakcoating zal de binnentemperatuur tijdens een warme zomerperiode met ca. 7°C afnemen. Hierdoor verbruiken de energieverslindende airco’s beduidend minder energie.

In stedelijke gebieden veroorzaken de vele zwarte platte daken een hogere buitentemperatuur dan op het platteland. Een wit dak weerkaatst de zonnestralen, waardoor ook de omgevingstemperatuur van het dak lager blijft. Dit levert een positieve bijdrage om de opwarming van onze planeet tegen te gaan. De Technische Universiteit Delft heeft hier onderzoek naar gedaan.

Wanneer zonnecollectoren op witte daken geplaatst worden, zorgt de reflecterende ondergrond voor een extra rendement van de zonnecollectoren van ca. 40% ten opzicht van een donkere ondergrond.

Levensduur

Door de enorme temperatuurverschillen tussen nacht- en dagtemperatuur van het dakoppervlak zal een versnelde veroudering van de, met name bitumineuze, dakbedekking plaats vinden. Hierdoor zal om de ca. 15 – 20 jaar een bitumendakbedekking vervangen moeten worden, een flinke onderhoudspost. Wanneer deze daken behandeld worden met OAF witte dakcoating, loopt de temperatuur van het dakoppervlak niet verder op dan de normale omgevingstemperatuur. Hierdoor wordt het uitzettingscoëfficiënt lager. Dit resulteert in een enorme levensduurverlenging.

Onderhoudskosten

Naast de grote lichtreflectie leveren de witte dakcoatings van OAF ook een herstellend en verfraaiend resultaat. Op oude bitumineuze daken herstelt het lekkages, poreusheid en craquelévorming. In plaats van een dure vervanging heeft het dak tegen zeer geringe kosten weer een zo goed als nieuwe werking en uitstraling.

Meer informatie

Verffabriek OAF Holland BV biedt een compleet Dak & Goot assortiment tegen een gunstige prijs. Levering kan rechtstreeks aan applicateur, grossier of retailer. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling verkoop. Onze adviseurs Arno Slagter of Gerrit Wolters staan u graag te woord. Zij zijn bereikbaar op (0570) 56 38 38 of via mail: verkoop@oafholland.nl. Meer informatie is ook te vinden op onze pagina’s Dak & Goot

Nieuwsbrief

Registreer je hier voor onze nieuwsbrief om alle updates en aanbiedingen te ontvangen

VERFFABRIEK OAF HOLLAND BV

8121 EV Olst
T +31 (0)570 – 56 38 38
E info@oafholland.nl
W www.oafholland.nl

OAF Afinol OAF Pro