Vakmanschap sinds 1895

Onze uitgebreide kennis en ervaring in de verfbranche laat zich verklaren door onze rijke geschiedenis die meer dan honderd jaar geleden begon. Want OAF Olst Holland BV is ontstaan door een fusie van de Olster Asphalt Fabriek (anno 1895) en Rouwenhorst & Co (anno 1920).

Hoe het begon

De Olster Asphalt Fabriek stond in de uiterwaarden bij Olst en tussen de twee wereldoorlogen in groeide het bedrijf uit tot één van de grotere leveranciers van asfalt voor met name de wegenbouw. Daarnaast werden aan asfalt verwante producten geproduceerd voor bedrijven die dakbedekkingen produceerden en aanbrachten.
Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Olster Asphalt Fabriek in 1938, bood het personeel een tegelplaquette aan, aan de eigenaren van het bedrijf, de familie Zendijk.
Deze plaquette, bestaande uit 42 keramische tegels, werd in 1938 gemaakt door Goedewaagen te Gouda en is nog steeds te bezichtigen in het Nederlands Tegelmuseum in Otterloo.

TEGELPLAQUETTE VAN DE OLSTER ASPHALT FABRIEK

Ontwikkeling door de jaren

In 1990 verhuisde OAF Olst Holland naar een modern bedrijfspand op het industrieterrein van de gemeente Olst. Met een geavanceerd machinepark en een eigen laboratorium bleef het bedrijf zich verder ontwikkelen. In 2002 werd de naam gewijzigd in OAF Holland B.V. en werd gekozen voor een nieuwe eigentijdse huisstijl. Door de jaren heen heeft niet alleen het bedrijf zich ontwikkeld. Er worden ook steeds nieuwe producten ontwikkeld die niet alleen voldoen aan de laatste trends en wensen in de markt maar ook aan de actuele milieueisen. De enorme ervaring in ontwikkeling en innovatie hebben geresulteerd in een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment.

Nieuwsbrief

Registreer je hier voor onze nieuwsbrief om alle updates en aanbiedingen te ontvangen

VERFFABRIEK OAF HOLLAND BV

8121 EV Olst
T +31 (0)570 – 56 38 38
E info@oafholland.nl
W www.oafholland.nl

OAF Afinol OAF Pro